Thuisbatterij: zonne-energie opslaan

Met een eigen elektriciteitsopslag kunt u zelf uw eigen zonnestroom op elk moment van de dag gebruiken. De batterij slaat het overschot aan elektriciteit van uw zonnepanelen systeem op wanneer u het niet nodig heeft.

Stromspeicher
Q-CELLS
E3DC
Tesla
SolarEdge
Neoom
Sungrow
Enphase
Sonnen

Waarom heb ik een Batterij Opslag nodig?

Met een batterijopslagsysteem verliest u geen zonnestroom. Het overschot aan elektriciteit dat door uw zonnepanelen installatie wordt geproduceerd, kan in de opslageenheid worden ingevoerd en is dus voor u beschikbaar ongeacht het tijdstip van de dag. Tegelijkertijd kunt u met een zonne-opslag onafhankelijk worden van de energieleverancier, waardoor u dubbel kunt besparen op uw elektriciteitskosten.

Hoe werkt het bij mij thuis?

Zodra de opslagunit is aangesloten op uw zonnesysteem, kan de energie daar worden opgeslagen. De batterij dekt het elektriciteitsverbruik in de ochtend met de opgeslagen energie van de vorige dag. Als ‘s middags de meeste elektriciteit wordt geproduceerd maar niet verbruikt, wordt deze overgeproduceerde elektriciteit in de batterij gestopt en is dan vrij beschikbaar voor de avonduren, de nacht en de volgende dag. Zo bent u altijd voorzien van elektriciteit die door uw eigen zonnepanelen installatie is opgewekt.

Stromspeicher Referenz der Pader Solartechnik

Hoe bespaart dit mij geld?

Door je afhankelijkheid van het netwerk te verminderen, word je minder beïnvloed door de fluctuerende energieprijzen. Als je daarnaast ook je huishoudelijke apparaten op een intelligente manier beheert, kun je je energieverbruik nog verder verlagen. Dit heeft een gunstig effect op je energierekening. En niet alleen dat, het vermindert ook je ecologische voetafdruk door minder afhankelijk te zijn van niet-hernieuwbare energiebronnen.

Stromspeicher Referenz der Pader Solartechnik

 

Verbruik uit opslag
Opbrengst zonnepanelen
Verbruik uit zonne-stroom

‘s ochtend

Minimale stroomopwekking
hoog stroomverbruik

Zodra de zon opkomt, begint uw zonnepanelen installatie elektriciteit te produceren. Het kan echter nog niet de volledige elektriciteitsbehoefte van de ochtend dekken, omdat de zonnestraling nog te laag is. Het elektriciteitsopslagsysteem dicht dit gat met de opgeslagen energie van de vorige dag, zodat uw woning ‘s ochtends al goed voorzien is van zelf geproduceerde zonnestroom.

‘s middags

Maximale stroomopwekking,
laag stroomverbruik

Overdag, als de zon schijnt, produceert de zonnepanelen installatie de meeste elektriciteit. Omdat er overdag echter zelden veel mensen thuis zijn, is de vraag naar elektriciteit in deze periode navenant laag. Het overschot aan elektriciteit van de fotovoltaïsche installatie wordt daarom in de accu opgeslagen.

‘s avonds

weinig stroomopwekking,
hoog stroomverbruik

‘s Avonds bereikt een huishouden meestal de piek van zijn elektriciteitsverbruik, terwijl de zonnepanelen installatie daarentegen geen elektriciteit meer produceert. Vanaf dan voorziet de batterij het huishouden van de opgeslagen elektriciteit van de zonuren van de dag.

FAQ

Neuigkeiten