Zonnepanelen

Zet een grote stap richting uw energie-onafhankelijkheid, bespaar aanzienlijke elektriciteitskosten en lever uw bijdrage aan een duurzame toekomst.

Zonnepanelen
Q-CELLS
SolarEdge
Sungrow
Enphase
SolarEdge
Sungrow
Enphase

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel zet zonlicht direct om in elektriciteit. Met onze krachtige zonnepanelen wekt u genoeg stroom op om uw woning moeiteloos van energie te voorzien. Het eigen verbruik van opgewekte stroom ligt tussen 25-35%, afhankelijk van diverse factoren en de expertise van de systeemontwerper/elektricien. Een zonnepanelen installatie helpt u bijdragen aan een duurzame toekomst en besparen op elektriciteitskosten, terwijl u minder afhankelijk wordt van externe energieleveranciers en uw ecologische voetafdruk verkleint.

Hoe werkt dit bij mij thuis?

Wanneer zonlicht op de zonnecellen op uw dak valt, wordt er gelijkstroom opgewekt. De afzonderlijke zonnecellen zijn verbonden in grotere zonnepanelen, die op hun beurt weer gekoppeld zijn tot een zonnegenerator. De opgewekte gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in wisselstroom met behulp van de omvormer, die in uw huis is geïnstalleerd. Door deze omzetting kan de wisselstroom direct vanaf uw eigen dak worden gebruikt om aan uw elektriciteitsbehoefte te voldoen.

Hoe bespaar ik geld met zonnepanelen?

Met een fotovoltaïsche installatie kunt u geld besparen en uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen. U moet van tevoren bedenken hoe u de installatie wilt gebruiken. U kunt ervoor kiezen om het merendeel van de opgewekte stroom voor uw huishouden te gebruiken of zo veel mogelijk stroom terug te leveren aan het net om een zogenaamde terugleververgoeding te ontvangen. Dit is vooral de moeite waard bij grotere installaties die veel stroom kunnen opwekken. Bij kleinere installaties op een- en tweegezinswoningen kunt u aanzienlijk besparen op uw maandelijkse elektriciteitskosten, omdat de zelfopgewekte stroom veel goedkoper is dan de stroom die door de netbeheerder wordt aangeboden. Door uw energieverbruik aan te passen en zo veel mogelijk van uw eigen opgewekte stroom te gebruiken, maximaliseert u de besparingen op uw elektriciteitsrekening.

Photovoltaik-System

Komponenten

Module

Een zonnepaneel is samengesteld uit afzonderlijke zonnecellen die het zonlicht omzetten in elektrische energie.

Omvormer

Een omvormer zet gelijkstroom om naar wisselstroom, waardoor de opgewekte elektriciteit direct kan worden gebruikt of in het net kan worden teruggevoed.

Optimalisators

Prestatieoptimalisators verhogen de energieopbrengst van zonnepanelen door het punt van maximale stroomafgifte per paneel te zoeken.

Opslag

Zonne-energie opslagsystemen bewaren de opgewekte energie van de zonnepanelen installatie om de energievoorziening ook 's nachts te garanderen of wanneer de zon niet schijnt.

Stringkabel

Een stringkabel verbindt meerdere individuele zonnepanelen van een installatie tot een samenhangend zonnepanelen systeem en zorgt voor de onderlinge verbinding van de panelen.

Unterkonstruktion

Die Unterkonstruktion der Photovoltaikanlage bildet das gesamte Befestigungsmaterial, was auf dem Dach installiert wird und die Solarmodule an Ort und Stelle hält.

Onderconstructie

De onderconstructie van de zonnepanelen installatie bestaat uit al het bevestigingsmateriaal dat op het dak wordt geïnstalleerd en de zonnepanelen op hun plaats houdt.

Slimme meter

Een slimme meter is een intelligent, internetgeschikt meetsysteem dat actuele verbruiks- en productiegegevens in realtime kan opvragen en analyseren.

App-koppeling

De verbinding met een app voor het monitoren van de zonnepanelen installatie biedt de mogelijkheid om op elk moment en vanaf elke locatie toegang te krijgen tot het systeem.

FAQ

Neuigkeiten